Forest Fellowship

Forest Fellowship

southeast corner

For the members of Redmond Presbyterian the 400+ trees on their three acre site were sacred.  Yet they needed a larger facility and much more parking.  With careful planning we were able to locate the social hall / classroom building along with the parking to eliminate many of the diseased and dying trees while minimizing the removal of healthy trees.  By doing this we were able to maintain a healthy stand of trees and the sacred quality of this forest site.

Forest Fellowship

Forest Fellowship

looking into the forest

The forest creates a beautiful setting for enjoying fellowship with others.

Forest Fellowship

Forest Fellowship

shadow and sunshine

The sunshine dances across the windows and walls of the well shaded building.

Forest Fellowship

Forest Fellowship

through the forest

The existing stand of trees on site is so dense that it almost hides the building from the street - it's a hidden treasure that beckons one to explore further.

Forest Fellowship

Forest Fellowship

east side of building

Even though the building is right up against the parking it still feels as if it is set deep in the woods.

Forest Fellowship

Forest Fellowship

north entry

The simple clapboard siding protects the upper walls while the split face concrete masonry provides a substantial base for the building.

Forest Fellowship

Forest Fellowship

play area at the southwest corner

The building provides a sheltered place for children to play at the edge of the forest.

Forest Fellowship

Forest Fellowship

looking through the forest

Here we see the building in the middle ground between the forest nearby and beyond.

Forest Fellowship

Forest Fellowship

east entry

Extending the roof overhang and supporting it on a pair of simple struts accentuates the entry while creating protection for it.

Forest Fellowship

Forest Fellowship

bay windows

The large bay windows engage the forest setting.